Portakallı Parfe

Portakallı Parfe
07 Mart 2023

Parfe, Fransız mutfağından dünyaya yayılan dondurulmuş bir tatlıdır. Krema, ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, farklı meyve aromalarıyla zenginleştirilir. Fransızca da 'mükemmel' anlamına gelen parfe, farklı çeşitlerle sunulur. Fransız mutfağı klasiklerinden biri olan parfeyi bir de portakallı denemelisiniz. Ekşi, tatlı uyumu ile yedikçe yediren portakallı parfe tarifinin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Portakallı Parfe için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 75 gr şeker
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 140 ml portakal suyu 
  • 250 ml çırpılmış krema 
  • 4 adet portakal

Servis için:

  • Taze nane
Portakallı Parfe

Nasıl Yapılır

  1. Portakalların beyaz kısımlarını dikkatlice soyun.   
  2. Yumurta sarısı, limon ve şekeri bir kapta çırpın. Vanilya tohumlarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurta sarıları beyaz bir renk almaya başladığında yavaş yavaş portakal suyunu ekleyin. 
  4. Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın. Çırpılmış krema ile yumurta sarılarını yavaş yavaş birbirine yedirin. 
  5. Kalan portakal dilimlerini üzerine ekleyerek 4 saat dondurun.
  6. Taze nane ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo