Creme Mousseline

Creme Mousseline
25 Ağustos 2023

Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır. Malzemeleriniz hazırsa creme mousseline tarifine geçebiliriz. 

Dilerseniz, pastacı kreması ve boston cream tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Creme Mousseline için

Malzemeler

  • 500 ml süt 
  • ½ adet vanilya çubuğu ya da 5 gr vanilin
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr şeker 
  • 50 gr mısır nişastası
  • 250 gr tereyağı
Creme Mousseline

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını küp küp kesin ve kenarda bekletin. 
  2. 500 ml sütü vanilya çubuğu ile birlikte kaynatın. 
  3. Bir kapta yumurta, nişasta ve şeker çırpılır. 
  4. Kepçe yardımı ile kaynayan sütten yavaş yavaş dökülür ve çırpılır. 
  5. Süzgeçten geçirilerek tencereye alınır ve kaynatılır. 
  6. Kıvam aldığında tencereden alınarak çırpma kabına alınır. 
  7. Ilımaya başladığında çırparak tek tek tereyağı küplerini ekleyin. 
  8. Kremayı sıkma torbasına alarak soğutmaya alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo