Cafe au lait, sıcak süt eklenmiş filtre kahvedir. Fransızca'da 'sütlü kahve' anlamına gelir. Soğuk süt veya başka bir beyazlatıcı eklenen beyaz kahveden daha farklıdır. Latte ve flat white'a kıyasla içilebilirliği daha kolaydır ve çok yoğun değildir. Kendine has yumuşak bir tadı vardır. Genellikle sabah erken saatlerde tercih edilir. Cafe au lait, kruvasan eşliğinde tüketilir. Fransa'da birçok kişi için kahvaltıda bu ikili yeterlidir.
Cafe Au Lait Nasıl Yapılır?
- Filtre kahve, french press yardımıyla demlenir.
- Bu esnada süt cezvede ısıtılır.
- Demlenen kahve fincana alınır ve ortasını hafif geçecek şekilde doldurulur.
- Üzerine sıcak süt eklenir ve yavaşça karıştırılır.
- Tarifte kullanılacak sütün kaliteli olması önerilir.
- Kahvenin ise güçlü bir aromaya sahip olması gerekir.
Cafe Au Lait ve Lattenin Farkı Nedir?
- Latte, espresso bazlı bir kahvedir. Cafe au lait ise, filtre kahve ile yapılır.
- Latte, bal kremasına sahiptir. Filtre kahve ise herhangi bir kremaya sahip değildir.
- Latte yapımında süt köpüğüyle birlikte eklenir. Cafe au lait kahvesinde ise yalnızca süt kullanılır.
- Cafe au laitin içimi daha rahattır. Yumuşak ve dengeli bir tadı vardır.
Şunlara da göz atın;
- Melange kahve nasıl yapılır?
- Decaf kahve nasıl yapılır?
- Kahve nasıl öğütülür?
- Mocha nasıl yapılır?
- Macchiato nasıl yapılır?