Brüksel lahanası, Brassicaceae sebze ailesinin bir üyesidir ve lahana, karnabahar ve hardal yeşillikleri ile yakından ilişkilidir. Hem sağlıklı, hem de lezzetli bir besin olan brüksel lahanası, turpgiller familyasından bir sebzedir. Küçük lahanalara benzer. Farklı tariflerde, farklı pişim teknikleri ile hazırlanabilir.
Brüksel lahanası tarifleri için ne kadar fikriniz olursa olsun, bunların da bir son kullanma tarihi vardır. Eve getirildikten birkaç gün sonra bozulma belirtileri gösteren diğer sebzelerin aksine Brüksel lahanası, buzdolabında en uzun süre dayanan ürün türlerinden biridir. Sebzeler bir haftadan uzun süre taze kalabilir ve uygun şekilde saklanırsa çok daha uzun süre dayanır. Brüksel lahanalarının erken bozulmasını önlemek için kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Market poşetleri neme eğilimli olduğundan, bunları yeni bir kaba taşımalısınız.
Sebzeleri yeni bir plastik torbaya veya hava geçirmez plastik veya cam kaba koymadan önce, kalan nemden kurtulmak için hafifçe vurarak kurulayın. Dış tarafta solmuş veya sararmış yapraklar varsa, çürüme yayılmaya başlamadan önce bunları çıkarın. Kesilmiş Brüksel lahanalarını buzdolabınızın sebzelik çekmecesine yerleştirin ve mümkün olduğu kadar erken pişirin; Brüksel lahanası yaşlandıkça tatlılığını kaybetmeye başlar.
Brüksel lahanalarını kaldırdıktan sonra, hala iyi durumda olduklarından emin olmak için onları periyodik olarak kontrol edin. Brüksel lahanaları baştan sona sararma belirtileri göstermeye başladıktan sonra bozulmaya başlamışlardır. Yapraklardaki kahverengi lekeler aynı zamanda Brüksel lahanalarının atılması gerektiğini de gösteriyor. Bunlar erken belirtiler olsa da sıvı salması, yumuşak bir doku alması ve keskin bir koku alması tamamen bozulduğu anlamına gelir. Halen kurtarılabilen solmuş ıspanakların aksine, bozulmaya başlayan Brüksel lahanası kullanılamaz.
Bir veya iki hafta içinde tüketemeyecek kadar çok şeyiniz olduğundan korkuyorsanız Brüksel lahanalarınızı dondurmayı deneyin. Dondurucuda yaklaşık altı ay dayanabilirler ve hazır olduğunuzda çözülmesi ve kullanılması kolaydır. Dondurucuya hazırlamak için, kesmeden ve birkaç dakika haşlamadan önce durulayın ve kesin. Bunları bir fırın tepsisine aktarın ve gece boyunca kısmen dondurun, ertesi gün sebzeleri hava geçirmez bir kaba taşıyın.
Dondurulmuş Brüksel lahanalarını birkaç dakika sıcak suda bekleterek çözebilirsiniz, ancak aslında salataya konmayacakları sürece doğrudan dondurucudan da pişirilebilirler. Akçaağaç pastırmalı Brüksel lahanası veya basit ama lezzetli sarımsaklı tereyağı Brüksel lahanası için dondurulmuş sebzeleri kullanın.
Şunlara da göz atın;