Pekmez genellikle sade olarak tüketilen ya da kurabiye, kek gibi tatlılara eklenen bir lezzettir. Aynı zamanda şeker ikamesi olarak da kullanılabilir. Sadece tatlı tariflerde kullanmak yerine tuzlu tariflere de dahil edilerek lezzetlendirilebilir.
Pekmez çok yönlüdür. Bu yapışkan şurup benzeri madde, şeker yapma sürecinin bir yan ürünüdür ve genellikle çok daha sağlıklı bir tatlandırıcı ve sindirime yardımcı olarak lanse edilir. Pekmez farklı ürünlerde elde edilebilir. Yoğunlukları ve tatlarında farklılıklar olabilir. Pişirme ihtiyaçlarınıza ve lezzet hedeflerinize bağlı olarak birçok farklı şekilde kullanılabilir. Ancak iş bu sihirli sıvıyı saklamaya gelince, pekmezinizi buzdolabına koymadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz.
Pekmez kalındır. Buzdolabına koyun ve soğumaya ve daha katı bir hale gelmesine izin verin ve ihtiyacınız olan miktarı ölçüm kabınıza dökmeniz sonsuza kadar sürecektir. Pekmezi buzdolabında tutmak kalitesinin korunmasına yardımcı olurken, pekmezi kullanmaya başlamadan önce oda sıcaklığına getirmek için tarifi hazırlarken biraz daha zaman ayırmanız gerekir. İki saatin işe yarayacağını öne sürüyor, ancak aceleniz varsa ılık su dolu bir tencereye de koyabilirsiniz.
Pekmez ne kadar dayanır? Bir kavanoz pekmeziniz varsa, "12 ay oda sıcaklığında saklanabilir". Bununla birlikte, bir kez açtığınızda ve oda sıcaklığında saklarsanız, altı ay içinde kullanmak isteyeceksiniz.
Şunlara da göz atın;