Ağlayan pasta, bol çikolata sosu ve kremasıyla ıslak ve lezzetli bir tatlıdır. İşte 5 farklı ağlayan pasta tarifi!
- Klasik Ağlayan Pasta

Malzemeler
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak İçin:
- 2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 1 paket çikolata sosu (2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 100 gr rendelenmiş bitter çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Yağlanmış borcama döküp, 180°C’de 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine 2 su bardağı sütü dökün. Krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine sürün. Çikolata sosunu pişirip soğutun, krem şantinin üzerine dökün. Rendelenmiş çikolata serpip buzdolabında dinlendirin.
- Kakaolu Bisküvili Ağlayan Pasta

Malzemeler
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak İçin:
- 2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 paket kakaolu bisküvi (parçalanmış)
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 1 paket çikolata sosu (2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
Yapılışı
Keki klasik tarife göre hazırlayıp fırında pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sütü dökün. Üzerine parçalanmış kakaolu bisküvileri serpiştirin. Krem şantiyi sürüp çikolata sosunu dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
- Fındıklı Ağlayan Pasta

Malzemeler
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Islatmak İçin:
- 2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 1 paket çikolata sosu (2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık (süsleme için)
Yapılışı
Yumurtaları şekerle çırpın, süt ve sıvı yağı ekleyin. Kakao, un, kabartma tozu, vanilin ve fındıkları ekleyip karıştırın. 180°C’de 30-35 dakika pişirin. Kekin üzerine süt dökün, ardından krem şantiyi sürün. Çikolata sosunu dökün ve fındıkla süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
- Hindistancevizli Ağlayan Pasta

Malzemeler
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak İçin:
- 2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 1 paket çikolata sosu (2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- ½ su bardağı hindistancevizi
Yapılışı
Kek harcını klasik tarife göre hazırlayın ve pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine sütü dökün. Krem şantiyi sürüp çikolata sosunu gezdirin. Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirip soğutun.
- Muzlu Ağlayan Pasta

Malzemeler
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak İçin:
- 2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 2 adet muz (dilimlenmiş)
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak)
- 1 paket çikolata sosu (2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
Yapılışı
Keki klasik tarife göre hazırlayıp pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine sütü dökün. Muzları dilimleyerek kekin üzerine dizin. Krem şantiyi sürüp çikolata sosunu gezdirin. Üzerini muz dilimleriyle süsleyerek soğutun.
Şunlara da göz atın:
- Pasta Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Bilgi
- Meyveli Pasta Yapmanın Püf Noktaları
- Çay Saatleri İçin Leziz ve Pratik 5 Bisküvili Pasta Tarifi
- Artan Pasta Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?
- Pastacılıkta Kullanılan 35 Terim