Mango, yaz aylarında pazar tezgahlarında yerini alan meyvelerden biridir. Tatlı ve sulu tadıyla dünya çapında çok sevilen bu meyve, hem taze bir şekilde tüketilir, hem de tatlı yapımında kullanılır. Mango aynı zamanda katı meyve sıkacağından geçirilerek mango suyu olarak da tüketilebilir. A ve C vitamini, potasyum ve folik asit bakımından zengin bir kaynak olan mango suyu, lifli içeriği ile sindirimi düzenler. Bu da onu yaz aylarının favori içeceklerinden biri haline getirir.
Mango Suyunun Faydaları Nelerdir?
- Mango suyu, genel sağlığı destekleyen A ve C vitamini bakımından zengindir. Aynı zamanda kalsiyum ve potasyum gibi temel vitamin ve minerallerle doludur.
- Mango suyu, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde hayati bir rol oynayan temel bir besin maddesi olan C vitamini açısından zengindir. C vitamini, vücudun enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savunma sistemi olan beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olur.
- Mango suyu, sindirime yardımcı olan ve düzenli bağırsak hareketlerini destekleyen diyet lifi içerir. Bu da kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.
- 2018 araştırmasına göre mango suyu, cilde elastikiyetini veren ve kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olan kolajen üretmek için gerekli olan C vitamini içerir.
- Kollajen üretimini teşvik etmenin yanı sıra iltihabı azaltmaya ve UV (ultraviyole) hasarına karşı korumaya yardımcı olabilir.
- Mango suyu görmede önemli rol oynayan A vitamini açısından zengindir. Temiz bir korneanın korunmasına yardımcı olur. Gözün dış kaplamasıdır. A vitamini aynı zamanda gözlerde bulunan bir protein olan rodopsinin de bir bileşenidir. Düşük ışık koşullarında görmeye yardımcı olur.
- Mango suyundaki antioksidanlar beyin hücrelerini oksidatif stresten korumaya yardımcı olabilir. Dolayısıyla bilişsel gerileme ve Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif bozuklukların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
- 100 ml mango suyu, 11,7 gr karbonhidrat içerir. Bu da hızlı bir enerji kaynağı olduğunu ve egzersiz sonrası glikojen depolarının yenilenmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.
Mango suyu canlandırıcı ve nemlendirici bir içecektir. Özellikle sıcak havalarda veya fiziksel aktivite sırasında ihtiyaç duyulan vücuttaki sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur.
Mango Suyu Nasıl Yapılır?
- Olgunlaşmış mangoları seçin ve yıkayın.
- Mangonun kabuklarını soyun ve içindeki çekirdekleri ayırın.
- Mangoyu küp şeklinde doğrayın. Blender veya katı meyve sıkacağından geçirin.
- Dilerseniz içine su veya buz küpü ekleyebilirsiniz. Mango suyunu bardağa alarak servis edin.
Şunlara da göz atın;
- Mangolu tarifler
- Mango nasıl yenir?
- Avokado suyu nasıl yapılır?
- Vişne suyunun faydaları nelerdir?
- Koruk suyu nasıl yapılır?