Malzemeler;
Yapılışı:Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelediğiniz soğan, dövdüğünüz sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla üzerine sürün. Soslu eti yağlı kağıt ile sarın ve açılmaması için bir iple bağlayarak 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin. Dinlenen eti bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve eti yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. Sıcak servis edin.
Malzemeler:
Üzeri için;
Yapılışı: Bostan patlıcanları çizgili soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyduktan sonra, limonlu suya yatırın ve acısını alana kadar bekletin. Patlıcanları sudan çıkardıktan sonra iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Biberleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kuşbaşı etleri ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve baharatlarını ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba alın ve pişirdiğiniz etli karışımı patlıcanların içine paylaştırın. Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar fırında tutun ve fırından alıp bekletmeden sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Gerdanı yıkayıp tencereye alın. Kabuğu soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı ve tane karabiberi ekleyin. Suyu ilave edip 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alın. Gerdanın etini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patates ve havucu küçük küpler şeklinde doğrayın. Gerdanı haşladığınız suyu süzün. Suyu tencereye alıp tekrar ısıtın. Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 20 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyuyla bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılık hale getirin. Tekrar tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Gerdan eti ve kıyılmış maydanozu ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı:Dili yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte dil yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Düdüklü tencerede pişirirseniz bu süre daha kısa olacaktır. Haşlanan dili tencereden alın ve ılınması için bekletin. Daha sonra yüzeyindeki deriyi tamamen soyun ve bir bıçak yardımıyla dilimleyin. Domatesleri yuvarlak dilimleyin. Biberleri ince jülyen doğrayın, maydanozları ince kıyıp hazırlayın. Bir yağlı kağıdın ortasına 3-4 dilim domates koyun, üzerine bir miktar biber serpin. 4-5 dilim dana dili yerleştirin. Tekrar sırasıyla domates ve biber dilimleri koyun. En üste kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları serpin. Yağlı kağıdın diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını katlayarak paket yapın. Diğer paketi de aynı şekilde hazırlayın ve ızgarada veya önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde 15-20 dakika pişirin. Fırından alın ve bekletmeden sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Baharatlı patates için;
Yapılışı: Kuşbaşı doğradığınız dana ciğerini yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Su ekleyerek bir taşım kaynatın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin. Yemeklik doğranmış domates, ince kıyılmış biberler ve haşlanmış kuşbaşı dana ciğeri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyerek 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bebek patatesleri iyice yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ortadan ikiye kesin. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları rendeleyip tavaya alın. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Haşlanmış patatesleri ekleyip birkaç dakika soteleyin ve ocaktan alın. Ciğer yahninin yanında sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ve salçaları ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinci, jülyen doğradığınız havucu, tuz ve baharatları ilave edin ve pirinçler şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Pilavın üzerini bir kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı bir servis tabağına alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tarifler, Yapım ve Styling: HÜLYA ÇAKIR
Yapım Asistanı: FEHİRE MISIRLI
Fotoğraflar: SEZER ALÇINKAYA
Servis Tabakları ve Aksesuarlar: LEZZET MUTFAK STUDIO
Şunlara da göz atın;