Meyve reçeli yapılırken meyve karışımının köpürmesi ve koyulaşmasıyla sihirli bir dönüşüm gerçekleşir. Sıvı kaynadıkça, yüzeyde yoğun meyve tatlarıyla dolup taşan köpük oluşur. Bu yan ürünü atmak yerine, kurutabilir ve ciddi şekilde lezzetli ve çok yönlü bir ikram haline getirebilirsiniz.
Reçel karışımının üstündeki köpüğü çıkarın ve bir gıda kurutucu tepsisine veya fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Köpüğü düşük sıcaklıkta yaklaşık altı ila sekiz saat veya gece boyunca kurutun.
Süre, köpüğün nem içeriğine ve kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Köpük kuruduktan ve bükülebilir tabakalara dönüştükten sonra, istenen şekil ve boyutlarda kesin. Onları toplayın ve atıştırmalık olarak tadını çıkarmaya veya en sevdiğiniz dondurmanın tepesi gibi çeşitli tariflerde bir bileşen olarak kullanmaya hazır lezzetli meyve derisine sahipsiniz.
Ancak meyve kabuğu en sevdiğiniz meyve ikramı değilse, parlak tadı artırmanın ve gevrek bir doku getirmenin bir yolu var. Şeker benzeri parçalar oluşturmak için kaynayan meyve reçelinin üstünden sıyrılan köpüğü daha fazla kurutabilirsiniz. Bir gıda kurutucu tepsisine veya astarlı fırın tepsisine yayılmış olan köpüğün, kırılgan hale gelene kadar düşük ve sabit ısıda daha uzun süre oturmasına izin verin. Onları küçük kristalize parçalara ayırdığınızda, bu çıtır çıtır soslar çeşitli şekillerde kullanılabilir.
Örneğin, çilekli keklerde ilave lezzet ve doku için çörekler veya bisküvilere kurutulmuş meyve köpüğünün eklenebilir. Meyvenin alışılmadık dönüşü, bir şarküteri tabağına ilginç bir katkı veya kahvaltıda yoğurt ve yulaf ezmesi için güzel bir sos olabilir. Fırsatlar sonsuz ve şüphesiz lezzetli.
Şunlara da göz atın;