Muzlu Kurabiye

Muzlu Kurabiye
19 Nisan 2024

Muz; ülkemizde Anamur ve Alanya’da yaygın olarak üretilen muz, özellikle mide dostu olarak bilinen bunun yanı sıra cilt sağlığı açısından da etkin maddeler içeren yararlı bir meyvedir. Besleyici olduğu kadar lezzetiyle de büyük küçük herkesin severek tükettiği muz, tatlı tariflerinde sıklıkla tercih edilir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Muzlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar un

İç harcı için

  • 2 olgunlaşmış muz

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Muzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Yumuşatılmış margarin, kakao, yoğurt ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve yeterince un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına dilimlenmiş muz ekleyin. Yuvarlayıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo