Değişik Reçel Tarifleri: Pratik ve Nefis 15 Farklı Reçel Tarifi

En farklı reçel çeşitleri nelerdir? Akla bile gelmeyecek malzemelerle hazırlanan değişik reçel tariflerini sizler için derledik. İşte, kahvaltı sofralarını zenginleştirecek 15 farklı reçel tarifi:
Değişik Reçel Tarifleri: Pratik ve Nefis 15 Farklı Reçel Tarifi
16 Eylül 2024, 10:41

Kahvaltı sofralarının yıldızı olan reçel tarifleri, birbirinden farklı çeşitlerle sunulur. En bilinen çeşitleri çilek reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli olsa da, bu kez bilinmeyen reçel çeşitlerini sizler için paylaşıyoruz. Aklınıza dahi gelmeyecek malzemelerle hazırlanan bu reçelleri, evde kolayca hazırlayabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. İşte, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak en değişik 15 nefis reçel tarifi:

  1. Kozalak Reçeli

kozalak reçeli

Çam ağaçlarından toplanan kozalaklarla nefis bir reçel hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 5 malzemeden oluşan kozalak reçeli, öksürüğü giderir, solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

  1. Patlıcan Reçeli

patlıcan reçeli

Patlıcan reçelinin adını daha önce duymuş, ancak hiç denememiş olabilirsiniz. Tam da bu yüzden patlıcan, şeker ve limon suyu ile hazırlanan nefis patlıcan reçeli tarifini sizlere sunuyoruz. 

  1. Itırlı Limon Reçeli

ıtırlı limon reçeli

Farklı bir reçel hazırlamak isteyenler için, ıtırlı limon reçelini öneriyoruz. Limon ve ıtır çiçeği karışımıyla hazırlanan bu reçel, hem tadı, hem de kokusuyla kahvaltı sofralarının favorisi olacak, bizden söylemesi.

  1. Şekersiz Süt Reçeli

şekersiz süt reçeli

Son yıllarda popülerleşmeye başlayan süt reçeli, sütün yoğun bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanır. Yapımında şeker yerine üzüm pekmezi kullanılan bu reçel, tatlı yapımında da kullanılır.

  1. Karpuz Kabuğu Reçeli

karpuz kabuğu reçeli

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan karpuzu afiyetle tüketirken, kabuklarını da reçel yapmak için kullanabilirsiniz. Porsiyonu yaklaşık 45 kalori olan karpuz kabuğu reçelini, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

  1. Yabani İncir Reçeli

yabani incir reçeli

Filmlere konu olan incir reçelini, bu kez farklı bir versiyonu ile sizlere sunuyoruz. Yapımında yeşil incir, toz şeker ve su kullanılan yabani incir reçeli, henüz olgunlaşmamış incirler ile hazırlanır.

  1. Kamkat Reçeli

kamkat reçeli


Turunçgiller familyasının en küçük üyesi olan kamkat, tatlı yapımında kullanılan bir meyvedir. Kamkatı sade bir şekidle tüketmek istemeyenler için, hazırlaması 15, pişirmesi 40 dakika olan kamkat reçeli tarifini öneriyoruz.

  1. Ayvalı Pancar Reçeli

ayvalı pancar reçeli

Salatalarda sık sık kullanılan pancarı reçel yapımında kullanmaya ne dersiniz? Ayva, gül suyu, tarçın ve pancar ile hazırlanan bu reçel, pancar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak.

  1. Acı Biberli Reçel

acı biberli reçel

Listemizin en değişik ve en farklı reçelini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Meksika biberi, kırmızı biber ve elma ile hazırlanan acı biberli reçel tarifini mutlaka deneyin.

  1. Şekersiz Reçel

şekersiz reçel

Tariflerinde şeker kullanmak istemeyenler için de bir önerimiz var. Çilek, kuru üzüm ve hurma ile tatlandırılan şekersiz reçele, karanfil ve tarçın ile aroma katabilirsiniz.

  1. Taze Hurma Reçeli

taze hurma reçeli


Büyük boy hurma ile hazırlanan bu reçel, hem tadı, hem de görünümü ile kahvaltı sofralarının yıldızı olmaya aday. Reçel yapımında olgun ve sert hurmalar kullanmaya özen gösterin.

  1. Yeni Dünya Reçeli

yeni dünya reçeli

Malta eriği olarak da bilinen yeni dünya ile nefis bir reçel hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu reçeli, ortalama 30-35 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Kavun Kabuğu Reçeli

kavun kabuğu reçeli

Karpuzda olduğu gibi kavun kabuklarını da çöpe atmak yerine reçel yapımında kullanabilirsiniz. Özellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları bu reçel için en uygun zamanlardır.

  1. Domates Reçeli

domates reçeli

Yemek yapımında sık sık kullanılan domatesler ile nefis bir reçel hazırlayabilirsiniz. İtalyan domatesi ve kireç ile hazırlanan bu reçel, tuzsuz badem ile zenginleştirilir.

  1. Antep Fıstığı Reçeli

antep fıstığı reçeli

Özellikle tatlı yapımında tercih edilen antep fıstıkları ile en farklı reçellerden birini hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan antep fıstığı reçeli, 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

Şunlara da göz atın;

  1. Reçel yaparken dikkat edilmesi gerekenler
  2. Süt reçeliyle neler yapılabilir?
  3. Mevsim meyvelerinden reçel tarifleri
  4. Kolay kahvaltı tarifleri
  5. Sağlıklı kahvaltılık tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo