Soğuk kış günlerinin en güzel ilacıdır çorbalar. Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan bu besin, ilk zamanlarda sadece ekmek, su ve tuz ile hazırlanırdı. 17. yüzyılda ise farklı malzemelerle karıştırılarak günümüzdeki halini almaya başlamıştır. Kelime anlamı 'iyi beslenmek' olan çorba; et, sebze ve tahıl ürünleri ile birlikte hazırlanır.
Türk mutfağının demirbaşı haline gelen çorbaların birçoğu Osmanlı'dan miras kalmıştır. Saray kültüründe yemeklerden önce ikram edilen çorbalar, en başta tahıl ürünleri ile hazırlanırdı. Buğday, yulaf gibi malzemelerin yanı sıra domates, biber, kabak gibi sebzeler kullanılarak yeni tatlara yer verilmiştir. Çorba yapımında aromatik bir tat elde etmek için, pişirme işlemi et veya tavuk suyu ile yapılırdı. Daha sonradan kuş başı veya didiklenmiş et parçaları da eklenerek işkembe, paça, beyran gibi çeşitlere yer verilmeye başlanmıştır.
Sitemizden sağlıklı ve pratik bir şekilde sunulan en lezzetli çorba tariflerine ulaşabilirsiniz.
Şunlara da göz atabilirsiniz: