Çilek, dünyanın en sevilen meyvelerinden biridir. Tatlı ve sulu yapısıyla çok sevilen çilekler, hem sade bir şekilde, hem de tatlı ve smoothie yapımında kullanılır. C vitamini bakımından zengin olan çilek, bağışıklığı güçlendirir. Aynı zamanda bilişsel fonksiyonların gelişimini artırabilir. Çilek, genellikle sadece meyve olarak tüketilir. Üst kısmında bulunan sap ve yeşil yaprakları, yıkanmadan önce ayıklanır ve çöp atılır.
Çilek yaprağı, aslında yenilebilir bir yapıya sahiptir. Yapraklar antioksidanlarla dolu olduğu için sağlığa ekstra fayda sağlayabilir. Çilek yapraklarının toksik olup olmadığını merak ediyorsanız, bu yaprakların zehirli olmadığını söyleyebiliriz. pH seviyesi düşük tanenler içerdikleri için, bu yapraklar tüketildiğinde kolayca sindirilebilir. Diğer yeşillikler gibi çilek yaprakları da vitaminle doludur. Bu yüzden çöpe atmak yerine yeterince temizlendikten sonra meyve ile birlikte tüketilebilir.
Çilek yaprakları faydalı olsa da, tat bakımından birçok kişinin beklentisini karşılamayabilir. Bu yüzden sade bir şekilde tüketmek yerine farklı malzemelerle bir araya getirmeyi deneyebilirsiniz.
Çilek yaprakları faydalı olsa da, kullanılmadan önce iyice yıkanıp temizlenmelidir. Aksi takdirde enfeksiyon riskini artırabilir. Alerjisi olan kişilerin çilek yaprağı tüketmesi önerilmez. Her besinde olduğu gibi çilek yaprakları da aşırı miktarda tüketilmemelidir.
Şunlara da göz atın;