Yılbaşına sayılı günler kala aklımıza gelip duran 'Yılbaşında ne yemek yapsam?' sorusunu sizler için cevaplıyoruz. Şef Aydın Demir'in çok sevilen birbirinden özel tarifleriyle, yılbaşı sofralarını ziyafete dönüştürebilir, herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. İşte, yeni yıla girerken mutlaka denemeniz gereken 7 farklı yılbaşı tarifi.
Sizler için hazırladığımız yılbaşı menüsüne göz atmayı unutmayın.
Karides ve rezene ile 15-20 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif. Özellikle deniz ürünleri sevenlerin favorisi olacak niteliktedir. Ana yemek olarak sunabilirsiniz.
Maş fasulyesi, biber ve nar ekşisi ile hazırlanan bu piyaz, yemeklerin yanında salata olarak sunulur. Hem doyurucu, hem de hafif bir yemektir.
Yılbaşında eti yemeklerde değil de, daha hafif tariflerde kullanmak isteyenler için önerimiz rozbif salatası. Izgarada pişirilmiş ayva ile hazırlanan bu salata, farklı tatlar sevenler için de idealdir.
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan fasulye pilakiyi, bu kez Ermeni usulüyle hazırlamaya ne dersiniz? Fasulye pilakiyi hem et, hem de sebze yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.
Girit kabağı, yoğurt, dereotu ve badem ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerle birlikte sunulur. Hafif ve düşük kalorili olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.
Ortalama 15 dakika içinde hazırlanan cevizli biber, meze olarak sunulur. Lezzetini arttırmak için, 3-4 saat dinlendirilmesi gerekir.
Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için, somon ezmesi, marul ve baby mısır ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Somon ezmeli salatayı, farklı malzemelerle sunarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.
Şef Aydın Demir
Şunlara da göz atın;