Yılbaşı sofralarında farklı lezzetler denemek isteyenler için birbirinden lezzetli etli salata tariflerini yazımızda derledik. İşte, İşte, Başak Öngel'den yılbaşı sofralarına özel 15 etli salata tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım. Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim. Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Bonfileyi jülyen doğrayalım. Yumurtayı katı şekilde haşlayalım. Bonfileyi yanmaz tavada 10 dakika yüksek ateşte yağsız şekilde kavuralım. Yumurtanın kabuklarını soyalım ve parçalamadan ince dilimler şeklinde doğrayalım. Sebzeleri sirkeli suyla yıkayalım. Göbek marulu ince ince doğrayalım. Havucu rendeleyelim. Kırmızı biberleri ve maydanozları ince ince doğrayalım. Ayrı bir kâsede sos malzemelerini çırpalım. Kâsenin tabanına sebzeleri üzerine et ve yumurtayı ekleyelim. En üstüne de sosu gezdirip servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Eti 1 saat boyunca hiçbir şey eklemeden haşlayalım. Yumurtaları 10 dakika boyunca haşlayalım. Bezelyeleri haşlayalım. Patates ve havucu kabuğuyla beraber haşlayalım. Bütün malzemeleri ufak küpler halinde doğrayalım. Mayonez ve tuzu karıştıralım ve salata malzemelerine ekleyelim. Yarım saat soğutup servis edelim. Dilerseniz içerisine küp küp dana jambon doğrayabilirsiniz.
Klasikten şaşmam derseniz: Rus Salatası Tarifi: Rus Salatası Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
Yapılışı: Göbek marulu sirkeli suda yıkayalım ve iri parçalar haline doğrayalım. Tulum peyniri ve füme dil etini jülyen doğrayıp salatanın üzerine yerleştirelim. Sos için sarımsakları tuz ile dövelim ve ılık su ekleyelim. Son olarak mayonezi de sosa karıştıralım ve bütün salatayı harmanlayıp servis edelim. Haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Bonfileyi jülyen doğrayıp yanmaz tavada hiçbir şey eklemeden önce yüksek sonra düşük ateşte 15-20 dakika pişirelim. Kuru domatesleri 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra iri iri doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayalım tuz ile ovalım, maydanozları da iri iri doğrayalım. Bütün malzemeleri harmanlayalım. Zeytinyağı ve limon suyun üzerlerine gezdirip servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Pancarları bol suda 1 saat haşlayalım. Kuzu etini Ayçiçek yağıyla 25-30 dakika kavuralım. Mayonez, süzme yoğurt ve sarımsağı karıştıralım. Et ve pancarı bir kâseye alıp üzerine tuzu ekleyelim. Sosumuzla karıştıralım ve üzerine toz biber serpip servis edelim. İsteğe göre salata ekleyebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Soğanı incecik doğrayalım ve kıymaya ekleyelim. Ardından köftenin diğer malzemelerini de ekleyelim ve 5 dakika güzelce yoğuralım. Köfte kıymamızın soğuk olmasına dikkat edelim tercihen donup çözülmüş kıyma olmamalı. Köfteleri zeytin büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayalım ve dışını hafif unlayıp yanmaz tavada 10 dakika sallayarak pişirelim. Salata malzemelerini yıkayalım ve fazla küçültmeden doğrayıp kâseye alalım. Kornişon ve yeşil soğanı incecik doğrayıp süzme yoğurtla karıştıralım ve yeşilliklerin üzerine dökelim. Salatanın en üst kısmına köfteleri ekleyelim ve servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Soğanı ince doğrayalım ve kıymaya ekleyelim. Ardından köftenin diğer malzemelerini de ekleyelim ve 5 dakika güzelce yoğuralım. Köfte kıymasının soğuk olmasına dikkat edelim tercihen donup çözülmüş kıyma olmamalı. Haşlanmış nohutları limon suyu, portakal suyu, kimyon ve zeytinyağı ile harmanlayıp iri doğradığımız maydanozları ekleyelim. Köfteleri yanmaz tavada sallayarak 10 dakika pişirelim ve nohutların üzerine döküp servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Köfte malzemelerini güzelce yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakalım. Buğday ve mısırı karıştıralım ardından içerisine lime ve portakalı suyunu ekleyelim. Maydanoz ve dereotunu incecik doğrayıp salataya karıştıralım. Köfteleri yağlı kâğıt üzerine koyup 200 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirelim. Köfteler ve salatayı karıştıralım üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Beyin, yanak ve dili bir gece önceden bol suyla haşlayıp bir gece boyunca haşladığımız suyun içerisinde dinlenmeye bırakalım. Maydanozu iri parçalara bölelim, soğanı piyazlık doğrayalım, domatesi dilimleyelim. Beyni yanak ve dilin suyunu süzüp yanmaz tavada ısıtalım. Baharatları ekleyelim. Salata malzemeleriyle karıştırıp üzerine tuzunu atalım. Dilerseniz lavaş içerisinde dürüm olarak da servis edebilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin. Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.
Malzemeler
Sos için:
Yapılışı: Öncelikle salatada kullanacağınız tüm yeşillikleri yıkayın ve kuruması için bekleyin. Ardından salata sosu için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Rozbif dışında kalan tüm malzemeleri, yukarıda anlatıldığı şekilde hazırlayın ve salata sosunun içerisine alın. Malzemeleri salata sosuyla harmanladıktan sonra salata kasesine alın. Kırmızı soğan, kruton ekmek ve ayvaları, kasenin en üstüne gelecek şekilde çıkartın. Üzerine rozbif dilimlerini bükerek yerleştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Sosu için;
Yapılışı: Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Pastırmaları ilave edip hafif kızartın.Rokayı ayıklayıp yıkayın. Salata tabağına rokayı yerleştirin. Üzerine ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri, soyulmuş kestaneleri, pastırma dilimlerini ve rendelediğiniz kaşar peynirlerini ilave edin. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Malzemeler:
Sos için:
Yapılışı: Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım. Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim. Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.
Malzemeler:
Sos için;
Yapılışı: Antrikot pişirlir ve dilimlenerek kenara alınır. Salata için domatesler ikiye bölünür, kişniş ve nane düzensiz birkaç parçaya bölünür. Kalan yeşillik eklenir. Sos için olan malzemeler karıştırılır, homojen bir kıvam alır. Salata içerine antirikot ve sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;