Ceviz sütü, yemeklerinize sadece bir tutam lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli sağlık yararları da sunar. Cevizler, beyin şeklinde bir yapıya sahip ve oldukça besleyici olan yenilebilir tohumlardır. Lif, vitamin, mineral, antioksidan ve sağlıklı yağların iyiliğiyle doludurlar. Aynı zamanda laktoz intoleransına karşı alternatif olarak sunulur.
Ceviz Sütünün Faydaları Nelerdir?
- Ceviz sütü, E vitamini, selenyum ve ellagitanninler gibi iltihap giderici ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.
- Omega-3 yağ asitleri, vücudunuzdaki önemli işlevlere yardımcı olabilecek sağlıklı 'çoklu doymamış' yağlardır. Gözlerinize ve beyninize yardımcı olan hücreler için önemlidirler.
- Ceviz sütü, karbonhidrat açısından düşüktür. Bir araştırma, diyetinizde düzenli ceviz tüketiminin kadınlarda tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı olabileceğini buldu.
- Ceviz sütü, doğal olarak glütensiz, soya içermeyen, kolesterol içermeyen ve laktoz içermeyen bir süt ürünüdür ve bu da onu süte sağlıklı bir alternatif arayan kişiler için harika bir seçim haline getirir.
- Ceviz sütü, kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü artırabilir.
- İyi bir gece uykusu alamıyorsanız ceviz sütü içmek yardımcı olabilir. Magnezyum bakımından zengin olan ceviz sütü, uykuya dalmayı kolaylaştırabilir.
Ceviz Sütü Nasıl Yapılır?
- Bir su bardağı cevizi yaklaşık 4 su bardağı suda en az 4-6 saat bekletin.
- Islatılmış cevizleri 4 su bardağı içme suyuyla pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirin.
- Karışımı bir fındık sütü , tülbent veya bir süzgeç yardımıyla süzün ve mümkün olduğunca fazla sıvıyı çıkarın.
- Vanilya ile tatlandırılabilir ve buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.
Şunlara da göz atın;
- Badem sütünün faydaları nelerdir?
- Fındık sütü nasıl yapılır?
- Kaju sütünün faydaları nelerdir?
- Yulaf sütünün faydaları nelerdir?
- Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir?