Yeni yıla sayılı günler kala yediklerinize ve içtiklerinize daha fazla dikkat ediyor, yılbaşı ruhunu yansıtmak için özel tarifler arıyorsanız sizi böyle alalım. Zencefil, tarçın, fındık ve anason gibi baharatlarla zenginleştirilen yılbaşı kahvelerini mutlaka deneyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Süt, tarçın ve karanfili bir arada kaynatın. Süt kaynadıktan sonra, içine rendelenmiş taze zencefili ekleyin ve karıştırın. Bu esnada espressoyu hazırlayın. Espressoyu fincana boşaltın ve üzerine sütlü karışımı ekleyin. Üzerini tarçınla süsleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Sütü cezveye alın. Üzerine kakule, anason ve tarçını ekleyerek 3 dakika kaynatın. Köpürmeye başladığında sütü ocaktan alın ve süzgeç yardımıyla bardağa süzün. Granül kahve ve sıcak suyu karıştırarak hazırlayın. Üzerine sütü ilave edin ve karıştırın. Üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Bir kasenin içine sıcak su, granül kahve ve toz şekeri alın. Karışımı köpük kıvamına gelene kadar mikserle güzelce çırpın. Karışım önce koyu renk olacak, ardından sütlü kahve tonuna dönecektir. Katılaşan karışımın üzerine sütü boşaltın ve hafifçe karıştırın. Fındık ile süsleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün. Krema ve beyaz çikolatayı cezveye alın ve kısık ateşte karıştırın. Çikolata eridiğinde üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Türk kahvesini farklı bir cezvede her zamanki gibi hazırlayın. Telvesi dibe çöktükten sonra, Türk kahvesini sütlü karışıma ekleyin ve karıştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Sütü tencereye alın ve kaynatın. Bu esnada espressoyu hazırlayın. Kaynayan sütün içine fındık kremasını ekleyerek güzelce karıştırın. Fincanlara karamel şurubu ekleyin ve her tarafa yayılmasını sağlayın. Önce espressoyu, ardından süt ve süt köpüğünü karışıma ekleyin. En üst kısma fındık parçaları serpiştirerek servis edin.
Şunlara da göz atın;