Ceviz, omega-3'ler gibi harika bir antioksidan ve kalp sağlıklı besin kaynağıdır. Birçok tarifte kullanıldığı gibi sade olarak tüketilebilir. Cevizleri kavurmak, lezzetlerini ve dokularını geliştirmek için harika bir yoldur. Bu basit kavurma yöntemlerinden birini deneyin ve kısa sürede cevizin tadını çıkaracaksınız. Sizler için ceviz kavurma yöntemlerini anlattık. İşte, ceviz nasıl kavrulur:
Fırında Kuru Ceviz Nasıl Kavrulur?
- Fırını önceden ısıtın. Fırını açın ve 180ºC'ye ayarlayın.
- Yağlı kağıt üzerine cevizleri yerleştirin.
- 8-10 dakika kadar cevizleri fırında kavurun. Cevizler kavrulup renk aldıktan sonra çıkarın.
Cevizler Yağda Fırında Nasıl Kavrulur?
- Fırını önceden ısıtın. Fırını açın ve 180ºC'ye ayarlayın.
- Bir yağ seçin. Ek ceviz aroması eklemek için ceviz yağı kullanın veya üzüm çekirdeği yağı veya bitkisel yağ gibi herhangi bir nötr yağ seçin.
- Farklı bir lezzet katmak için zeytinyağı kullanmayı deneyin.
- Cevizleri az yağda kavurun. Bir çay kaşığı yağ ile başlayın ve gerektiğinde daha fazlasını ekleyin.
- Fırın tepsisine cevizleri yerleştirin. 8 ila 10 dakika fırına koyun. Cevizlerin yanmadığından emin olmak için sık sık kontrol edin.
- Cevizleri çıkarın. Soğuduktan sonra saklayabilirsiniz.
Ocakta Ceviz Nasıl Kavrulur?
- Orta-yüksek ısıda büyük bir kızartma tavası ısıtın. Isıyı eşit şekilde iletmesi için kalın ve ağır bir tava kullanın. İnce bir tava, cevizlerin kavrulmadan önce yanmasına neden olabilir.
- Cevizleri ekleyin. Cevizleri sıcak kuru tavaya koyun. Yanmayı önlemek için sürekli karıştırın.
- Cevizleri ekleyin. Cevizleri sıcak kuru tavaya koyun. Yanmayı önlemek için sürekli karıştırın.
- Cevizleri çıkarın. Cevizler altın sarısı olunca ateşten alın.
Cevizler Baharatlar ile Birlikte Nasıl Kavrulur?
- Fırını önceden ısıtın. Fırını açın ve 150ºC'ye ayarlayın.
- Bir yumurta beyazını çırpın. Bir yumurtanın sarısını beyazından ayırın ve sarısını atın. Yumurta beyazını küçük bir kaseye koyun ve köpürene kadar çırpma teli veya çatalla çırpın.
- Baharatları seçin. En sevdiğiniz baharat karışımını seçin ve çırpılmış yumurta beyazına ekleyin.
- Yumurta akı karışımına cevizleri atın. Fındıkları yumurta aklarına ekleyin ve kaplanana kadar karıştırın.
- Fıstıkları bir fırın tepsisine yayın. Fındıkları bir fırın tepsisine koyun ve tek bir tabaka halinde olacak şekilde yayın.
- 150ºC'de 15 dakika fırında cevizleri kavurun.
- Arada çıkartın ve karıştırın.
- Cevizleri fırına geri koyun. Orta kahverengi olana kadar 120ºC'de yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
- Cevizleri çıkarın. Soğuduktan sonra saklayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Susam nasıl kavrulur?
- Fındık nasıl kavrulur?
- Kuruyemişli tarifler
- Kaju nasıl kavrulur?