Arabaşı

Arabaşı
31 Temmuz 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Arabaşı için

Malzemeler

  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz

Hamur malzemesi için

  • 4 su bardağı un
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
Arabaşı

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün.
  2. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
  3. Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo