Patlıcan Çentme

Patlıcan Çentme
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patlıcan Çentme için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Çentme

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.
  2. Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo