En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13903 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2277 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Poşe Yumurta
Brokoli Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Patlıcan Çentme
Patlıcan Çentme
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Air fryer'da pişi
Rus Çöreği
Kedidili tatlısı
Trabzon çikolatası
Torta Della Nonna
Şehrazat Tatlısı
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Sirke Anası Yenir Mi?
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Patlıcan Çentme için
Malzemeler
2 patlıcan
2 domates
2 sivri biber
3 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Çentme
Nasıl Yapılır
Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Ege Mutfağı Yemekleri
Yöresel Tarifler
Vegan Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Salata ve Meze Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Farklı Sebze Yemekleri
Meze Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Ege Yemekleri
35 Dakika
Tire Köfte
Ege Yemekleri
55 Dakika
Bükme
Ege Yemekleri
55 Dakika
Ege Usulü Enginar Yemeği
Ege Yemekleri
60 Dakika
Enginarlı Balık
Ege Yemekleri
60 Dakika
Heraklion Tarzı Kallistsounia
Ege Yemekleri
110 Dakika
Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes)
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.