Yulaf Sütlü Sütlaç

Yulaf Sütlü Sütlaç
05 Haziran 2024

Türk  mutfağının en çok sevilen tatlılarından biri olan sütlacı bu kez yulaf sütü ile hazırlamaya ne dersiniz? Vegan menülerinde de kendine yer bulan bu tatlı, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Malzemeler hazırsa, yulaf sütlü sütlaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Yulaf Sütlü Sütlaç Kaç Kalori?

1 porsiyon yulaf sütlü sütlaç 110 kaloridir.

Videolu anlatımıyla gerçek sütlaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yulaf Sütlü Sütlaç için

Malzemeler

  • 5 su bardağı yulaf sütü
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı su
Yulaf Sütlü Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. 1 çay bardağı pirinci bir tencereye alın ve üzerine su ilave edip orta ateşte kaynatmaya başlayın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  2. Derin bir tencereye süt, şeker ve yumurta sarılarını ilave edin ve çırpmaya başlayın. 
  3. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. 
  4. Nişastayı bir kaseye alın, üzerine su ilave edip nişastayı açın.
  5. Pirinçleri sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Kaynamaya başlayan sütün içerisine nişastalı suyu azar azar ilave edip hızlıca karıştırın, birkaç tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  7. 1 paket vanilya ekleyin ve karıştırın.
  8. Boza kıvamına gelen sütlaçları kaselere bir kepçe yardımıyla porsiyonlayın.
  9. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 
  10. Yulaf sütlü sütlaç servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Dilerseniz üzerine portakal kabuğu rendesi ya da toz tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Sütü ocağa koymadan önce yumurta ve şekeri süt ile iyice çırptıktan sonra ocağa alın.
  • Nişastayı bir kasede su ile tamamen karışana kadar karıştırın.
  • Nişastalı karışımı sütün içerisine ilave ederken yavaş yavaş ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo