Yarım su bardağı tozşekeri tavaya alıp kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel haline gelince 2 yemek kaşığı portakal suyu ekleyip karıştırın ve ateşten alarak kaselerin dibine paylaştırın.
Yumurtaları, kalan tozşekeri, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı bir kasede mikser ile karıştırın. Ilık olan sütü azar azar karışıma ekleyip çırpın. Tabanlarına karamel döktüğünüz kaselere karışımı paylaştırın.
Kaseleri tepsiye yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar su doldurun. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. 3 saat beklettikten sonra kaseleri ters çevirerek servis tabağına alın. Kramalize edilmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Vanilyalı hafif krem karamel tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
AKLINIZDA BULUNSUN
Krem karamelin kaseden rahat çıkması için içi sıcak su dolu bir kasenin için de 1-2 dakika kadar bekletin.
Teşekkür ederiz.