Madalyon

Madalyon
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Madalyon için

Malzemeler

Hamur için

  • 400 gr un
  • 35 gr yaş maya
  • 75 gr toz şeker
  • Yarım litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr tereyağı

İç malzeme için

  • 300 gr badem
  • 200 gr pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı gül suyu
  • 2 damla acıbadem esansı
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 100 gr kuş üzümü
  • 75 gr portakal kabuğu şekerlemesi

Süslemek için

  • 100 gr pudra şeker
Madalyon

Nasıl Yapılır

Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave
edin. 15 dakika bekletin. Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın.

Bademleri ve kuş üzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin.Bademlerin kabuklarını soyup un haline
gelinceye kadar ezin. Pudra şeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın.

Hazırladığınız karışıma bademleri, gül suyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın.

Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudra şeker, gül suyu ve sıcak su karışımını sürün. 1 saat kadar bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo