Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın, ayrı kaplara alın. Üzerlerine yarım su bardağı şeker ilave edin. Karışımları bir mikser yardımıyla iyice çırpın.
Her iki karışımı da geniş bir karıştırma kabına alın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
Bir spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Sosu için krema, süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kekinizin üzerine kürdanla delikler açın. Soğuyan kremayı kekin üzerine gezdirin ve iyice çekmesi için buzdolabında bekletin.
Böğürtlen sos için mısır nişastası hariç gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip meyveler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın ve mısır nişastasını ekleyip, kıvam alıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra trileçenin üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.