Frambuaz Soslu Krep

Frambuaz Soslu Krep
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuaz Soslu Krep için

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 5 gr kuru maya
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tozşeker
  • 1 tutam karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta

Frambuaz sos için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Frambuaz Soslu Krep

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Sıcak suyu büyük bir kaba alın. Mayayı ekleyip eritin. Sıcak süt, tereyağı, tuz, şeker ve unu mikserde katılaşana kadar çırpın. Üzerini bir bezle örtüp 1-2 saat dinlendirin.

Unlu karışımı dinlendirdikten sonra yumurta ve karbonatı ilave edin. Teflon tavayı bir çay kaşığı sıvıyağla yağlayın. Bir kepçe kadar unlu karışımı tavaya döküp her iki tarafını göz göz oluncaya kadar pişirin. Bu işlemi harç bitene kadar uygulayın.

Frambuaz sos için yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Frambuazı ilave edip özenle karıştırın. Kreplerin üzerine döküp servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo