Fıstıklı Mafruka

Fıstıklı Mafruka
08 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fıstıklı Mafruka için

Malzemeler

Fıstıklı kaplama için

  • 650 gr iri çekilmiş antep fıstığı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • Kakule
  • 120 ml bardağı portakal suyu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 9 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Frambuaz
Fıstıklı Mafruka

Nasıl Yapılır

Kaplama için, fıstık, şeker, kakule ve portakal suyunu iyice yoğurun. Karışımın yarısını streç film arasında tatlıyı hazırlayacağınız kalıp büyüklüğünde merdane ile düzleştirin ve kalıba yerleştirin. Süt, irmik, vanilya ve şekeri tencerede muhallebi kıvamında pişirin. Fıstık katının üzerine yayın. Fıstıklı karışımın diğer yarısını da aynı şekilde düzleştirip muhallebinin üzerine yerleştirin. Bir gece buzdolabında dinlendirip kare şeklinde dilimleyin. Çırpılmış krema ve frambuaz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo