Bir yemek kaşığı jelatini çay bardağına alarak üzerine süt ekleyip karıştırın ve birkaç dakika bekletin. Bıçağın uç kısmıyla vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin ve çekirdekli kısmı çıkartın. Krema ve şekeri tencereye alıp orta ateşte ısıtın. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü ve vanilya çekirdeklerini ekleyip jelatin tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karışımı kaselere paylaştırıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 2-3 saat bekletin. Armutları küp şeklinde doğrayıp tavaya alın. 2 yemek kaşığı su ve şekerle birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin. Jelatini küçük bir kaseye alıp üzerine kalan suyu serpiştirin ve birkaç dakika bekletin. Armutları blender’dan geçirerek püre haline getirin ve tavada birkaç dakika ısıtın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı kaselerdeki tatlının üzerine paylaştırın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.