Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sultan Tatlısı için

Malzemeler

  • 14 dilim (1 paket) tost ekmeği
  • 50 gr tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2~3 parça damla sakızı

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Sultan Tatlısı

Nasıl Yapılır

Ekmeklerin kenarlarını kesip mutfak robotuna alın ve un haline getirin. Tereyağını eritin ve ufalanmış ekmeklere karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ekmeği elinizle iyice bastırarak yerleştirin. Süt, irmik, vanilya, şeker ve dövülmüş damla sakızını tencerede karıştırın ve ocağa yerleştirin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kalıptaki ekmek tabanının üzerine dökün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Su, şeker ve limon suyunu tencerede kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek üzerini süsleyin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo