Şerbetli İrmik Tatlısı

Şerbetli İrmik Tatlısı
21 Temmuz 2024

Ana malzemeleri un, irmik ve şerbet olan bu tatlı, Hindistan ve Yunan mutfaklarında da rağbet görmektedir. Sağlık bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan irmik, vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olduğu için, tatlı tariflerinde sık sık tercih edilir. Şerbetli irmik tatlısı, yoğun miktarda şeker içerdiğinden ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Hazırsanız, püf noktaları ve servis önerileriyle şerbetli irmik tatlısı tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Şerbetli İrmik Tatlısı Kaç Kaloridir?

  • Şeker ile hazırlanan şerbetli tatlıların kalori değeri de oldukça yüksektir. 150 gramı 410 kalori olan şerbetli irmik tatlısı, küçük porsiyonlarla tüketilebilir.

Tatlının lezzetli olması için hamurun kıvamını doğru bir şekilde ayarlayın. İrmik hamuru çok yumuşak olursa bir miktar un ilave ederek koyulaştırabilirsiniz. İrmiklerin tepsiye yapışmaması için, tepsi tabanını birkaç damla su ile ıslatın. Vaktiniz varsa tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin. Şerbetin çok tatlı olduğunu düşünüyorsanız, bir süre daha kaynatın ve üzerine su ilave edin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Şerbetli İrmik Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un + 2 yemek
  • kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Şeftali
Şerbetli İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Önce şerbeti için su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın.
  2. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
  3. İrmik hamuru için yoğurt, zeytinyağı, un,vanilya, kabartma tozu, tuz, irmik ve yumurtayı boş bir kasenin içerisine ekleyin.
  4. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili muffin kalıplarına yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında irmik hamuru kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  6. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra üzerini Antep fıstığı ve şeftali dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tatlının lezzetli olması için hamurun kıvamını doğru bir şekilde ayarlayın. İrmik hamuru çok yumuşak olursa bir miktar un ilave ederek koyulaştırabilirsiniz.
  • İrmiklerin tepsiye yapışmaması için, tepsi tabanını birkaç damla su ile ıslatın.
  • Vaktiniz varsa tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Şerbetin çok tatlı olduğunu düşünüyorsanız, bir süre daha kaynatın ve üzerine su ilave edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo