Portakallı Revani
24 Nisan 2024

Misafir ağırlarken veya çay saatlerinde sunulan revaniyi, bu kez portakal aromasıyla buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Malzemeler hazırsa, videolu ve resimli anlatımıyla portakallı revani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan haşhaşlı revani tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Portakallı Revani Kaç Kalori?

1 dilim portakallı revani, yaklaşık 230 kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Revani için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı
Portakallı Revani

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Portakallı revaniyi, patatesli gül böreği ve bir fincan çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Yumurta ve şekeri, şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
  • Katı malzemeleri mutlaka elekten geçirin.
  • Borcamda yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Ancak şerbeti eklemeden önce yağlı kağıdı çıkarmanız gerekir.
  • Pişirme süresi fırının performansına göre değişiklik gösterir. Revaninin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. Eğer kürdanda hamur varsa ve ıslaksa pişmesi için biraz daha bekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo