İrmiksiz Revani

İrmiksiz Revani
21 Şubat 2025

İrmiksiz Revani; geleneksel tatları modern bir dokunuşla birleştiriyor! Yumuşacık, puf puf dokusu ve şerbetiyle her lokmada damağınızda tatlı bir iz bırakacak. İrmik yerine un kullanılarak yapılan bu revani, şerbetiyle tam kıvamında, hem hafif hem de doyurucu bir tatlı deneyimi sunuyor. İşte İrmiksiz Revani yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Kesme İrmik Tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon İrmiksiz Revani kaç kaloridir?

Bir porsiyon İrmiksiz Revani 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İrmiksiz Revani için

Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı
İrmiksiz Revani

Nasıl Yapılır

  1. Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  3. Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  5. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  7. Yağlanmış dikdörtgen borcama veya yuvarlak bir tepsiye dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.
  9. Kürdan testi ile kontrol edin, kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
  10. Kek sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  11. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirin.
  12. Şerbetini çeken irmiksiz revaninin üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Hafif bir tatlı olduğu için yanında kaymak veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine birkaç tane nar tanesi ekleyerek renk ve lezzet katabilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine biraz tahin gezdirip dövülmüş ceviz serpebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kek fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökerseniz daha iyi çeker ve kıvamı mükemmel olur.
  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırparak kabartırsanız kekiniz daha yumuşak olur.
  • Kekin içinin tam olarak piştiğini anlamak için kürdanı batırın; temiz çıkarsa fırından alabilirsiniz.
  • Şerbeti çektikten sonra en az 1-2 saat dinlendirerek tam kıvamında servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo