Unu eleyerek derin bir yoğurma kabına
aktarın ve üzerine yumurtaları kırın. Tuz, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave
edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 30 eşit parçaya
bölüp, üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 30 dakika
dinlendirin.
Bezeleri nişasta serptiğiniz zeminde,
üzerlerine nişasta serperek 35-40 cm çapında yufkalar elde edecek şekilde
ince açın.
Baklava tepsisini yağlayıp içine bir kat yufka döşeyin. Üzerine eritilmiş
sıcak tereyağı gezdirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarını
yağlayarak üst üste 15 kat olana kadar serin.
Üzerine iri çekilmiş ceviz
içini yayın. Diğer 15 yufkayı da aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak
cevizlerin üzerine yayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla baklava dilimi
şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağının tamamını gezdirin. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye
aktarıp karıştırarak 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın.
Şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Pişen tatlıyı fırından
çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirin ve servis yapın.
Teşekkür ederiz.