- Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpın. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktarın.
- 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirin.
- Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktarıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürün. Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletin.
- Derin bir kasenin içini streç folyo ile kaplayın. Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde kesin. Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayın.
- Muz ve ananası ince dilimleyin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Kırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip eritin.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpın. Muz ve ananas dilimlerini ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız pastanın içine aktarın. Kalan pasta dilimleri ile kapak yapın. Streç filmin kenarlarını üzerine getirip kapatın.
- Önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.
Klasik kümbet pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.