- Geniş kenarlı fırın kabını streç filmle kaplayın. Beyaz çikolata ve yarım su bardağı kremayı benmari usulü eritin. Bir su bardağı krema ve sütü ısıtın.
- Diğer tarafta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Sıcak krema karışımına şekerli yumurta karışımını ekleyip çırpın.
- 2-3 dakika iyice yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak kaynatmadan pişirin. Ocaktan alın. Eritilmiş çikolata, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ilave edin.
- Soğumaya bırakın. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpın. Çikolatalı Hindistan cevizli karışıma ekleyin. İki su bardağı parfe karışımını kalıba aktarın.
- Üzerini örtüp 2 saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fındıkları serpin. Ayırdığınız parfe karışımını üzerine ilave edin.
- Üzerini örtüp bir gece buzlukta bekletin. Çikolatalı krema için, çikolata, tereyağı ve balı benmari usulü, sürekli karıştırarak eritin. Kremayı kaynatmadan ısıtın.
- Çikolatalı karışıma ilave edip soğumaya bırakın. Buzlukta iyice donan parfeyi servis tabağına ters çevirerek alın. Hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirin. Toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, bitter çikolata ile hazırlanan yoğun aromalı çikolatalı parfe tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.