Vişneli Pide Tatlısı

Vişneli Pide Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Pide Tatlısı için

Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 Ramazan pidesi (Tercihen bayat)
  • 100 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 300 g labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için:

  • 500 g dondurulmuş vişne
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Pide Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Vişneleri el blender’ı ile püre haline getirin. Şeker ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın. Ocağa alın. Orta ateşte, sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak pürüzsüz bir sos haline gelene kadar kabuk bağlamadan soğutun.
  2. Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edip kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ekleyin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase ya da kup bardaklara paylaştırın.
  3. Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Kuplara paylaştırdığınız pideli karışımın üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.
  4. Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz vişneli sosu ilave edin. Tekrar buzdolabına alın. Servisten birkaç dakika önce üzerini vişne taneleri ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo