Tavada pratik gözlemeden çıtır milföy böreğine kadar hem kolay hem de doyurucu bu tarifler, kahvaltı sofranızı şenlendirecek. İşte 10 dakikadan kısa sürede hazırlanabilecek olan 5 hamur işi tarifi!
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için: Beyaz peynir ve maydanoz
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı:
Unu bir kaba alın, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru açıp yuvarlaklar kesin, arasına peynirli harcı koyup kapatın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
İç harcı için: Lor peyniri veya kaşar peyniri
Yapılışı:
Hamuru yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp ince açın, iç harcını koyup kapatın. Teflon tavada az yağ ile iki tarafını da pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri çırpıp koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Isıtılmış tavaya kaşıkla dökerek arkalı önlü pişirin. Bal, reçel veya peynirle servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
Beyaz peynir
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin. İçlerine peynir koyup üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C’de 15 dakika pişirin.
Malzemeler:
2 adet lavaş
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Lavaşların arasına rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Tavaya tereyağı sürüp lavaşı önlü arkalı kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Şunlara da göz atın: