Vişneli Glazürlü Çörek

Vişneli Glazürlü Çörek
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Glazürlü Çörek için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 paket instant maya
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 170 ml ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 175 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı (oda ısısında)

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı

Dolgusu için

  • 300 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı vişne

Glazür için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2~3 yemek kaşığı süt
Vişneli Glazürlü Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
  2. Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
  4. Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
  5. Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  7. Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
  8. Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo