İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14289 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1292 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5329 Tarif
Salata ve Meze
1306 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8929 Tarif
Yöresel
1990 Tarif
Popüler Tarifler
Mısır Tempura
Portakal Reçeli
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Glazürlü Çörek
Vişneli Glazürlü Çörek
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patatesli rulo et
Frambuazlı yoğurt tatlısı
Cevizli Tarçınlı Kek
Istanbul-Style Wet Burger
Kıymalı patlıcan yemeği
Halep sarma
Lor Peyniri Saklama Yöntemleri
Bayram Sabahına Renk Katacak Farklı Kahvaltılık Önerileri
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Türkiye'nin En Popüler Sokak Lezzetleri Açıklandı!
Kahve Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?
Taze Sıkılmış Meyve Suyunu Saklamanın En İyi Yolu
Vişneli Glazürlü Çörek için
Malzemeler
Hamur için
1 paket instant maya
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
170 ml ılık süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
175 gr un
1 tutam tuz
115 gr tereyağı (oda ısısında)
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı
Dolgusu için
300 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı vişne
Glazür için
1 su bardağı pudra şekeri
2~3 yemek kaşığı süt
Vişneli Glazürlü Çörek
Nasıl Yapılır
Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Mandalinalı Cup Cheesecake
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Portakallı Magnolia
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
55 Dakika
Ayva Ezmesi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Kalp Pankek
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Very Berry Muffin
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
210 Dakika
Poşe Ayva
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.