- Pancake için yumurta ve sütü derin bir
kapta bir mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir
kapta toz şeker, un, tuz ve kabartma tozunu
harmanlayın.
- Yumurtalı sütü unlu karışıma
ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene
kadar çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı
hafif yağlayın.
- Pancake harcından bir küçük
kepçe kadar alarak tavaya çok büyük
olmayacak şekilde yayın ve her iki tarafını
da kızartın.
- Pancake harcı bitene kadar
aynı işlemi tekrarlayın. Karamlize elma için
tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
- Kabuklarını
soyup küp doğradığınız elma, esmer
şeker, elma suyu ve tarçını ilave edip
elmalar iyice yumuşayıp, elma suyu kıvam
alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Karamelize elmanın yarısını hafif çukur bir
servis tabağına alın. Üzerine pancakeleri
en üstte elma olacak şekilde aralarına elmalı
harçtan koyarak kat kat dizin. Üzerine
bal gezdirip sıcak servis yapın.
Meyve yerine çikolata ile tatlandırılan pratik pancake tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.