Hem sağlıklı, hem de lezzetli ve serinletici bir içecek tarifi ile karşınızdayız. Karadut meyvesinden yapılan bu şurup, mucizevi etkileri ile sofraların yıldızı olacak. Karadut şurubunun faydaları nelerdir? diye merak edenler için; karadut şurubu sindirim sistemini düzenleyerek yemek sonrasında oluşan şişkinlikleri giderir. Ilık olarak tüketildiğinde boğaz ağrısı ve öksürüğün azalmasına yardımcı olur. Ağız yaraları ve iltihapların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kan yapıcı etkisi olduğu için anemi hastalığına iyi gelir. Özellikle hamilelik döneminde tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda kan şekerini düzenleyici bir etkisi de mevcuttur. Peki, faydaları saymakla bitmeyen karadut şurubu nasıl yapılır, nasıl saklanır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, evde karadut şurubu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
İçinde karadut olsun da ne olursa olsun diyorsanız, nefis karadut reçeli tarifini deneyebilirsiniz. Alternatif olarak ev yapımı çilek suyu tarifine göz atmayı unutmayın.
Karadut Şurubu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Bardak Karadut Şurubu Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.