- Çilekleri robota alıp ezin. Krema ve pudra şekeri ekleyip mikserle çırpın. Çilekli kremayı sıkma torbasına alıp buzdolabında bekletin.
- Çikolatayı ufak parçalara bölüp benmari usulü eritin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Çikolatayı kağıda kalın bir tabaka halinde döküp yayın.
- Ilınınca buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Dolaptan çıkarıp oda ısısında 2-3 dakika bekletin.
- Süslemek için ayırdığınız çilekleri dilimleyin. Katılaşan çikolatayı iri parçalara bölüp servis tabağına alın.
- Üzerlerine çilekli kremayı çiçek şeklinde sıkıp çilek, orman meyvesi ve portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Çilekli Çikolata Parçalarının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız çileklerin taze olmasını özen gösterin.
- Tarife başlamadan önce çilek ve orman meyvelerini bol su ile durulayın.
- Çikolatayı benmari usulü eritmek için tavanın içerisine su doldurun. Başka bir kaba çikolataları yerleştirin ve bu kabı su dolu tavanın içine koyun. Yavaş yavaş erimesini bekleyin.
1 Porsiyon Çilekli Çikolata Parçaları Kaç Kaloridir?
- Çilekli çikolatanın bir porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Her zevke hitap eden çikolatalı tatlılara buradan ulaşabilirsiniz. Kısa sürede hazırlanan çikolata toplarını da listenize eklemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.