Çilekli Pavlova

Çilekli Pavlova
06 Ağustos 2024

Şık ve hafif bir tatlı arıyorsanız, çilekli pavlova mükemmel bir seçim. Dünya mutfaklarında çok sevilen pavlovayı, çilekli sos ile lezzetlendirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, çilekli pavlova tarifi için detaylara geçebiliriz.

Meyveli pavlova tarifine de göz atın.

Bir porsiyon Çilekli pavlova kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çilekli pavlova 300 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Çilekli Pavlova için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 150 gr pudra şekeri
  • Bir paket vanilya

Kreması için:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:

  • 250 gr çilek
  • 5 yaprak nane
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekli Pavlova

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta beyazlarını temiz bir mikser kazanında yüksek hızda çırpmaya başlayın. 
  2. Yumurtalar kabarınca pudra şekerini 3 seferde ekleyin. 
  3. Mereng hamuru hazır olunca üzerine 1 paket vanilya ilave edip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru mereng hamuru sönmeyecek şekilde karışmasını sağlayın. 
  4. Mereng hamurunu sıkma torbasına alın. 
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine 4-5 adet olacak şekilde eşit boyutlarda küçük daireler şeklinde sıkın ve kaşığın tersi ile uç kısımları sivri olacak şekilde çizgiler yaparak aşağıdan yukarıya doğru şekil verin, ortasında küçük çukurlar oluşturun. 
  6. 110 derece fırında 90-120 dakika arası pişirin. 
  7. Merengler fırında pişerken üzeri için 1 paket kremayı pudra şekeri ile beraber katılaşana kadar yüksek devirde mikser yardımıyla çırpın. 
  8. Elde ettiğiniz kremayı soğuması için dolapta bekletin. 
  9. Merenginizi pişirdikten sonra en az 1 saat kadar fırında kurumasını bekleyin. 1 saat sonunda fırından çıkartıp dinlendirmeye bırakın. 
  10. Çok kırılgan bir yapıya sahip olan pavlovalarınızı nazikçe sunum tabağına alın ve kremayı çukur olan kısımlarına ilave edin. 
  11. Üzerine doğranmış çilekleri dizip, nane ile süsleyerek son dokunuş olarak pudra şekeri eleyin.
Servis Önerisi
  • Üzerini çilek veya diğer meyve sosları veya reçeller ile süsleyebilirsiniz.
  • Kavrulmuş fındık, badem veya ceviz ile pavlova'ya çıtır bir doku elde edebilirsiniz.
  • Çilekli pavlova'nın üzerine hafif bir çikolata sosu gezdirerek tatlıyı zenginleştirebilirsiniz.
  • Pavlova'yı bir fincan hafif çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurta beyazlarını çırpmadan önce, kabın ve çırpma teli ya da mikserin tamamen kuru ve temiz olduğundan emin olun. Yağ veya su kalıntıları yumurta beyazlarının köpürmesini engelleyebilir.
  • Yumurta beyazlarının oda sıcaklığında olması, daha iyi köpürmelerini sağlar.
  • Şekeri yumurta beyazlarına yavaşça ve azar azar ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Pavlova'yı düşük sıcaklıkta pişirin ve pişirme süresi boyunca kapağı açmamaya özen gösterin.
  • Pavlova piştikten sonra fırının içinde soğumasını sağlayın. Hızla soğutmak, pavlova'nın çatlamasını veya içinin sönmesini engelleyebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo