Orta boy bir tencereye bal, su, süt ve eritilmiş tereyağını aktarın. Kısık ateşte bal eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Hazırladığınız karışımı bir kaba alın. Yumurta, un, maya ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edenceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örterek 45 dakika mayalanması için bekletin.
Kabaran hamuru yoğurmadan 30 eşit bezeye ayırın. Ortası delik klasik kek kalıbını yumuşak tereyağı ile yağlayın. 20 tane bezeyi kalıba gelişi güzel yerleştirin. Bezelerin üzerlerine bir kapta karıştırdığınız toz şeker, ceviz içi ve kuş üzümü karışımından serpiştirin. Kalan 10 adet bezeyi de üstüne koyun.
Eritilmiş tereyağı ve balı karıştırıp fırça ile bezelerin üzerine sürün. Bu şekilde üzerini örtüp 25 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.