Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye alarak karıştırın. Ayrı bir kapta mandalina kabuğu ve toz şekeri iyice karıştırın. Süzme yoğurt, üzüm çekirdeği yağı, mandalina suyu, yumurta ve vanilya esansını mandalina kabuklu karışıma ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyerek tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Kek harcını yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
Mandalina sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Sosu ılınan kekin üzerine gezdirin. Üzerine ince dilimlediğiniz mandalinaları yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.