Peynirli tatlılar arasında en popüler olan cheesecake'in geçmişi aslında çok eskiye dayanıyor. Şimdiki haliyle birebir aynı olmasa da cheesecake benzeri hamur tabanlı ve peynirli tatlılar ilk olarak Antik Yunan Dönemi'nde, Yunanistan'ın Sisam adasında yapılmış ve zamanla birçok değişime uğramıştır. Günümüzde yapılana en yakın hali ise 19. yüzyılda New York'lu bir çiftçinin yanlışlıkla krem peynir üretmesinden sonra ulaşıldığı düşünülmektedir. Bu yüzden cheesecake günümüzde Amerikalıların sahiplendiği bir tatlı olarak dünyaya yayılmıştır.
Cheesecake yapımında kullanılan ana malzemeler yulaflı bisküvi, labne ve limon sosudur. Çay saatlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biri olan cheesecake'i buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, limonlu cheesecake yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
1 Porsiyon Limonlu Cheesecake Kaç Kalori?
Limonlu cheesecake'in bir porsiyonu, yaklaşık 510 kalori değerindedir.
Limonlu Cheesecake Nasıl Saklanır?
Limonlu cheesecake, üzeri açık bir şekilde kelepçeli kalıpta 1 gece dinlendirilmelidir. Ardından arta kalan cheesecake'i hava geçirmeyen saklama kaplarına koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. İçinde krema ve peynir kullanıldığı için kısa sürede tüketilmesi önerilir.
Farklı çeşitler denemek için çikolata soslu cheesecake, san sebastian cheesecake tariflerine göz atabilir, daha fazlasına cheesecake tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Tabanı için:
İç harcı için:
Limon sosu için:
Limonlu cheesecake tarifini, bir fincan cappuccino eşliğinde tüketebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.