Kestaneli Ve Soslu Kek

Kestaneli Ve Soslu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli Ve Soslu Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml krema
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)
Kestaneli Ve Soslu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
  2. Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
  3. Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
  4. Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
  5. Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın. 
  6. Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
  7. Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
  10. 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo