Bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Taze hurmayı ayrı bir kasede çatalla ezip püre haline getirin.
Bir kaseye unu, tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı ve diğer baharatları birlikte eleyerek harmanlayın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve hurma püresini ekleyip, mikser ile 4-5 dakika çırpın.
Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış baton bir kek kalıbına dökün. Hurmanın kabuğunu soyup dilimleyerek kek hamurunun üzerine yerleştirin. İri kırılmış fındık içlerini de serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.