Dondurmalı Venedik Keki

Dondurmalı Venedik Keki
30 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurmalı Venedik Keki için

Malzemeler

Kek için

  • 25-30 kakaolu petibör bisküvi
  • 100 g eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için

  • 8 top vanilyalı dondurma
  • 1/2 su bardağı dövülmüş fındık içi
  • 8 top çilekli dondurma
  • 1/2 su bardağı çilek
Dondurmalı Venedik Keki

Nasıl Yapılır

  1. Elinizle gelişi güzel parçaladığınız bisküvileri ve tarçını mutfak robotuna aktarıp çekin. Un haline gelen bisküvileri derin bir kaba alıp üzerine eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyin. Yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Eğer hamur toplanıp kıvam bulmazsa soğuk su ilave edebilirsiniz. 20-22 cm çapında yağladığınız kelepçeli kek kalıbına hamuru bastırarak ve kenarlarını 2 cm yükselterek yayın. Buzdolabına koyup 30 dakika kadar bekletin.
  2. Diğer yanda vanilyalı dondurmayı ve çilekli dondurmayı ayrı ayrı kaplara alın. Oda sıcaklığındaki dondurmaların hafifçe yumuşamasını bekleyip vanilyalı dondurmaya çekilmiş fındık içini, çilekli dondurmaya ise çekilip püre haline getirilmiş çilekleri aktararak karıştırın. Bisküvili zeminin üzerine vanilyalı dondurmayı kaşıkla yayın ve derin dondurucuya koyup 15-20 dakika bekletin. Sonra çıkarıp üzerine çilekli dondurmayı yayın.
  3. İki katlı dondurmalı keki derin dondurucuda en az 4-5 saat bekletin. Arzuya göre üzerine çikolatalı sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo