Crab Cake

Crab Cake
26 Haziran 2023

Amerika'nın meşhur balık keklerinden biridir. Yengeç eti ile yapılan bu kek, uyumlu baharatlar ve soslar ile oldukça lezzetli olması yanında besleyicidir. Fırında ya da tavada pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa crab cake tarifinin detayları aşağıda.

Kalamar ile hazırlanan fishcake tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Crab Cake için

Malzemeler

  • 450 gr yengeç eti 
  • ½ su bardağı galeta unu 
  • 2 yumurta 
  • ¼ mayonez 
  • 1 çay kaşığı baharat karışımı (Maryland’e özgü)
  • ¼ pul biber
  • 2 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • 1 çay kaşığı hardal tozu 
Crab Cake

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, mayonez, baharat, biber, worcestershire sosu ve hardalı krema kıvamına gelene kadar çırparak karıştırın.
  2. Ekmek kırıntılarını ekleyin, eşit şekilde karıştırın.
  3. Yengeç etini ekleyin, eşit şekilde karıştırdığınızdan emin olun.
  4. Kek şekli verin.
  5. 6 büyük veya 9 orta boy porsiyon çıkabilir. 
  6. Tavada az yağ ile her iki tarafını yaklaşık 5 dakika kızartın. 
  7. Tartar sosu ve limonla servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo