Çilek Soslu Kekler

Çilek Soslu Kekler
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Soslu Kekler için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 125 gr yumuşatılmış margarin

Sos için

  • 250 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı sıvı şeker
Çilek Soslu Kekler

Nasıl Yapılır

  1. Çilekleri temizleyip mutfak robotuna aktarın. Sıvı şekeri ilave edip püre haline getirin.
  2. Elenmiş un, ince çekilmiş fındık içi, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.
  3. Yumurtaları ve sıvı şekeri ayrı bir kapta, mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  4. Yoğurt ve yumuşatılmış margarini ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  5. Yumurtalı karışımı azar azar unlu karışıma ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
  6. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çilekli sosla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo