Cevizli Hurmalı Kek

Cevizli Hurmalı Kek
01 Şubat 2025

Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir tarif! Yumuşacık dokusu, hurmanın doğal tatlılığı ve cevizlerin kıtırlığı ile birleşiyor. Üstelik yapımı da çok pratik! İşte Cevizli hurmalı kek tarifi:

Kakaolu Hurmalı Vegan Tart tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Cevizli hurmalı kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Cevizli hurmalı kek 320 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Hurmalı Kek için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı doğranmış hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
  • Bir tutam tuz
Cevizli Hurmalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp, mikserle çırpın. Karışım kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula veya bir mikserle karıştırın.
  4. Hurmaları küçük küçük doğrayın ve cevizi karışıma ekleyip karıştırın.
  5. Karışımı yağlanmış veya unlanmış kek kalıbına dökün. Düzgünce yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini kontrol etmek için bir kürdan batırın; kürdan temiz çıkmalı.
  7. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra, kalıpta 10-15 dakika kadar soğutun, sonra kalıptan çıkarın ve tamamen soğuması için bir tel ızgaraya alabilirsiniz.
  8. Cevizli hurmalı kek servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kekin üzerine biraz çikolata sosu dökerek tatlandırabilir ve şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Yanında birkaç dilim taze meyve ile servis edebilirsiniz. Özellikle portakal veya muz dilimleri kekle mükemmel uyum sağlar.
  • Kekin yanına soğuk bir içecek, örneğin dondurmalı bir kahve veya taze sıkılmış meyve suyu ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Keki fırına vermeden önce karışımı fazla çırpmamaya dikkat edin. Fazla çırpılan kek karışımları, kekin kabarmasını engelleyebilir.
  • Hurmaları doğramadan önce, biraz unlayarak karışıma ekleyebilirsiniz. Bu, hurmaların karışıma batıp dibe çökmelerini engeller.
  • Her fırının ısısı farklı olabilir. Fırından çıkan kekin üstü çok hızlı bir şekilde kararmaya başlarsa, üzerine alüminyum folyo koyarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Kekinizin tamamen soğuması, daha kolay dilimlenmesini sağlar. Sıcak kek daha dağılabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo